Aino Luttinen menestyi Geotieteiden finaalissa Etelä-Koreassa

Otaniemen lukion 2D-luokan opiskelija Aino Luttinen edusti Suomea International Earth Science Olympiad-loppukilpailussa Daegussa Etelä-Koreassa. Mukana oli opiskelijoita 43 maasta.

Aino kertoo päätyneensä Suomen joukkueeseen koulun kautta, avoimen karsintakilpailun ja valmennusleirin myötä. Valmennusleiri järjestettiin kesällä 2019. Leiri oli intensiivistä opiskelua, niin teoriaa kuin käytäntöä. Loppukoe ja ryhmätyöt ratkaisivat joukkueeseen pääsyn. Suomen joukkueessa oli neljä lukiolaista.

Varsinainen kilpailumatka oli elokuussa 2019. Kilpailuihin kuului yksilöinä tehtävät kirjalliset ja käytännön kokeet sekä kansainvälisissä ryhmissä tehtävät ryhmätyöt. Ryhmätöinä tehtiin posteri ja kenttätyö annetuista aiheista. Suomen joukkueeseen tuli neljä pronssia yksilömitalina ja kaksi kultaa sekä pronssi ryhmätöistä.

Ainon mukaan kisoissa oli tärkeää osata kohtuullisesti englantia, sekä työskennellä sujuvasti ryhmässä. Kyky saada hyvä ja kattava lopputulos aikaan lyhyessä ajassa oli myös hyvin tärkeää. Matka oli kokonaisuudessaan mahtava kokemus ja Aino kertoo tutustuneensa moniin ihmisiin ympäri maailmaa ja hän pitää heihin yhä yhteyttä. ”Omassa ryhmässäni oli ihmisiä mm. Myanmarista, Intiasta ja Israelista. Teimme erilaisia retkiä ja vietimme muuten aikaa yhdessä. Tutustuimme retkillä muun muassa historiallisiin kohteisiin sekä luonnonpuistoihin. Koko prosessin aikana sain vielä uusia näkökulmia geotieteisiin liittyen ja opin mielettömästi uutta. Loppujen lopuksi IESO oli ainutlaatuinen kokemus.”