Tiedote uusille opiskelijoille kesäkuu 2020

Arvoisa Otaniemen lukion 1. vuosikurssin opiskelija

Olet lämpimästi tervetullut Otaniemen lukioon! Uskomme lukiovuosiesi muodostavan antoisan ajanjakson elämässäsi.

Lukiossa opiskelija voi vaikuttaa omaan opinto-ohjelmaansa. Jotta opinnot lähtisivät hyvin käyntiin, 1. jakson lukujärjestys laaditaan lukion toimesta valmiiksi.

• Jokaisella lukiolaisella pitää olla tietokone, tästä erillinen ohjeistus.
  • Kahden ensimmäisen jakson aikana pidetään Espoo-opinnot -kurssi, kurssilla opiskellaan digitaalisen kansalaisen perustaidot. (Espoo OPS 2016)
  • Biologiassa järjestetään viikonloppukurssi BI07 syksyn alussa. Tästä erillinen tiedote.
  • Aalto-yliopisto tarjoaa matematiikkaleirin Sannäsissä. Kts erillinen ohje ja ilmoittautuminen junior.aalto.fi/nuorille/leirit/
  • Ensimmäisen jakson aikana kaikki opiskelijat perehdytetään kurssivalintojen tekemiseen, jonka jälkeen voi tehdä kurssivalintoja ensimmäistä vuotta varten. Keväällä annetaan tarkempaa ohjeistusta opinto-ohjelman laatimiseksi seuraavia vuosia varten.
  • Matematiikan ja luonnontieteen erityislukioon valitut opiskelijat opiskelevat ensimmäisen ja toisen jakson aikana ensimmäiset pakolliset kurssit matematiikasta, biologiasta, fysiikasta ja kemiasta. Tämän jälkeen he valitsevat painotusaineensa (ma, bi, fy ja ke). Matematiikka ja luonnontiedelukiossa opiskelevan täytyy opiskella yhteensä vähintään 30 kurssia matematiikkaa ja luonnontieteitä.
  • Erityislukiolaiset opiskelevat Science-kurssin, joka lasketaan pakollisiin 30 kurssiin.
  • Mikäli hait erikoislukioon, etkä tullut valituksi, voit pyrkiä toisen jakson jälkeen opiskelijaksi erityislukion ryhmiin. Opettajat valitsevat opiskelijat kahden ensimmäisen jakson opintojen perusteella. huojennusoikeutta ei tällöin kuitenkaan synny.
  • TeMe -linjan pakolliset opinnot alkavat ensimmäisessä jaksossa
  • uusille opiskelijoille tarkoitettu kysely löytyy osoitteesta https://webropol.com/s/espoonlukio20

Uusi lukuvuosi Otaniemen lukiossa alkaa torstaina 13.8.2020 klo 9.00, Tietotie 6.

Toivotamme sinulle oikein hyvää kesää ja uuden lukuvuoden odotusta!

Sinikka Luoma-Mattila, rehtori, Otaniemen lukio

p. +358 50 3673 760                                sinikka.luoma-mattila@espoo.fi

Kaisa Tikka, kehittäjärehtori, Otaniemen lukio

p. +358 50 3525 230                                kaisa.tikka@espoo.fi

Millainen kannettava lukioon 2020?

oppikirjat

kirje erityislukion opiskelijoille