Teatterin ja median linja

Tule kehittämään luovaa ilmaisuasi ja viestintätaitojasi

Erikoislinjamme tarjoaa hyviä edellytyksiä teatterin ja median opiskeluun sekä omien ilmaisu- ja viestintätaitojen kehittämiseen. Opettajat ovat oman alansa kokeneita ammattilaisia. Linjalla opiskellaan vähintään kymmenen erikoiskurssia. Lue lisää Pohjois-Tapiolan lukion sivuilla.

Hakeminen

Teatterin ja median linjalle haetaan yhteishaussa Pohjois-Tapiolan lukion hakukohteen kautta. Sisäänottomäärä linjalle on 25 opiskelijaa. Valintaan vaikuttaa peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo, kirjallinen hakemus ja lausunnot.

Valintakriteerit (yht. maks. 20 p.)

    1. Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden sekä ilmaisutaidon/draaman, kuvataiteen, musiikin ja liikunnan arvosanojen keskiarvo (10 p.)
    2. Kirjallinen hakemus

Omasta kirjallisesta hakemuksesta tulee selvitä hakijan motivoituneisuus ja perustelut, miksi haluaa opiskelemaan Teatterin ja median linjalle.

    1. Harrastuneisuus

Harrastuneisuus osoitetaan kahdella lausunnolla. Lausunnot voivat olla koulun ilmaisutaidon opettajalta, koulun kerhon vetäjältä, muun taideaineen opettajalta tai harrastuksen ohjaajalta.

Toisen lausunnon voi halutessaan korvata näytetyöllä. Näytetyö voi olla esim. videoitu teatteriesitys, lyhytelokuva tai muu mediatyö.

Jos haluat lähettää videon, elokuvan tai dokumentaation, lataa se YouTube- tai Vimeo-videopalveluun ja lähetä linkki osoitteisiin katri.kostiainen@espoo.fi ja jennikoski@gmail.com.

    1. Luokanvalvojan ja äidinkielen opettajan lausunnot

Lausunto pitää olla sekä luokanvalvojalta että äidinkielen opettajalta.

Hakulomakkeet

TeMe-opettajalausunto (pdf)

TeMe-harrastuslausunto (pdf)

Hakulomakkeet ja liitteet on palautettava yhteishaun loppuun 12.3.2019 mennessä oman peruskoulun opinto-ohjaajalle tai suoraan lukioon osoitteeseen

Otaniemen lukio
PL 3237
02070 Espoon kaupunki